Grønne alger er desværre noget, enhver som har eller har haft en have er velkendt med. De sætter sig på fliser, havemøbler, tag og stakit og er ikke ligefrem det kønneste at se på. Heldigvis er de ufarlige for mennesker og dyr, så det er ikke noget, der haster at få fjernet. Alligevel vil vi gerne give dig nogle råd til, hvordan du gør det.

Algerne på taget

Taget er noget, der skal passes godt på. Til alt held kan du lade vinden og regnen tage sig af store dele af det. Blot sørg for at bruge noget algerens og lad vinden og vejret klare resten.

Algerensen dræber algerne, sådan at de giver slip på taget, hvilket lader vinden og regnen skylle det væk.

Fra starten af processen til slut kan der godt gå nogle måneder, før taget har fået sin gamle farve igen. I særligt slemme tilfælde kan det tage helt op mod et år.

Flisernes alger

Fliser er specielt porøse på overfladen – særligt når de er lidt ældre. Det giver algerne godt råderum til at sætte sig fast, sådan at de er svære at blive af med.

Brug i dette tilfælde noget algerens og skum det ud over fliserne omkring en måned forud for selve rensningen.

I løbet af en måned er alle alger oftest døde og har løsnet sit greb. Anvend dernæst en højtryksrenser og fliserne vil stort set blive som nye igen.

Er alt held ude bestil et algerensningsfirma

Skulle det være særligt vanskeligt at blive af med algerne, eller du har større lyst til at bruge din tid på andre ting, kan du med fordel bestille et algerensningsfirma. De har alle de hjælpemidler, de kan få brug for til at rense ydersiden af dit hus for alger, og det tager dem ikke så lang tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *