Mange vælger at vende tilbage til traditionelle jagtmetoder med bue og pil, når de går på jagt. Vil du i gang med det, er en compoundbue den rette for dig, da den er let for dig at spænde, og du dermed nemmere kan øve dig på at sigte.

I disse dage ser vi i høj grad en tilbagevenden til det oprindelige: Flere og flere interesserer sig for at dyrke deres egen mad, fremstille deres eget tøj og dyrke motion uden for. Vores hverdage er så fyldt med teknologi og processer, der skal gå hurtigt, at vi i vores fritid gerne vil tilbage til et langsommere tempo.

Det gælder også for flere og flere jægere. Der er nemlig et stigende antal, der er interesserede i at lære at skyde med bue og pil. Det kræver langt mere disciplin og tålmodighed, fordi du skal langt tættere på dyret for at kunne skyde det.

Det giver en langt højere grad af stolthed, når det så lykkes. Mange gange må du vende tomhændet hjem, fordi det ikke lykkedes – men det gør kun glæden større, når det så gør.

Start med at skyde med en compoundbue

Hvis du gerne vil i gang med at skyde med bue og pil, for måske på sigt at kunne gå på jagt på den måde, er det en god ide, at du starter med at skyde med en compoundbue. Det er en bue, der er nem for dig at gå til, da du ikke skal bruge lige så mange kræfter på at spænde den. Dermed vil du have mere energi til at lære at sigte korrekt.

Du kan nemt selv købe din egen compoundbue, som du kan øve dig med. For det kræver en høj grad af præcision, hvis du gerne vil gå til prøve for at få jagttegn til at jage med bue og pil. Derfor kræver det typisk også, at du øver dig i lang tid i forvejen.

Det at jage med bue og pil er altså ikke noget, du lærer hurtigt. Lige som det at dyrke dine egne grøntsager er det dog en proces, som du helt sikkert vil have langt større glæde af, når det så lykkes.

Læs mere om jagt med compoundbue på compoundbue.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *